medans jag kliar mig ska jag berätta

Hej allihopa!

Det kliar på mina lår, under min armhåla, på min rygg. Röda små prickar har spridit sig som ringar på vatten fast på min kropp. Först var dom inte så många men nu är de fler än jag orkar räkna. Tror både jag och Louis råkat ut för sänglöss eller "sand flies" som är rätt vanligt förekommande i dessa trakter. Classic backpacking olycka, visst. När man googlar ovannämda insekter ser betten rätt lika ut så det är svårt att identifiera just vad det är vi råkat ut för men både jag och min kära pojkvän ligger och vrider och vänder på oss om nätterna med klorna i högsta hugg och hoppas att vad det nu än är vi råkat ut för ska passera snart. Känns som att jag förr eller senare kommer att riva av varenda centimeter hud på min kropp. Jag har så svårt att låta bli att klia!!!!

NU till något roligare. De senaste dagarna har varit helt fantastiska. Jag och Louis har vistas på en liten magisk ö vid namnet Ko Tah Kiev, en väldigt undangömd, isolerad och magisk ö. För det första fanns det bara två boenden att välja på på ön när vi letade bungalows/hostels ( The Last Point och Kactus ) och för det andra fanns det varken sig internet eller elektricitet på ön. Som ni förstår kan detta vara både frustrerande men också väldigt befriande. Vi förstod snabbt hur befriande det var för oss.

Vi valde att bo på "Kaktus" vilket inprincip är en stor trädkoja som fungerar som ett stort, mysigt och öppet vardagsrum där alla går osminkade och i pyamas. Alltså inte ordagrant så men den känslan. Det var väldigt avslappnat och alla var väldigt trevliga och tillmötesgående där, både personalen men också alla gäster.

Varje måltid avnjöts framför världens finaste utsikt ut över stranden och havet och varje måltid smakade helt fantastiskt. Dels för att mat utomhus smakar så mycket bättre än mat inomhus men också för att kocken på det här stället var helt fenomenal. De är kände för sin goda mat där ute förstod vi nu i efterhand. Deras matsystem är lite speciellt men jag kom till att stormgilla det. Det fungerade så att det alltid fanns två olika rätter på menyn att välja från, oftast en vegetarisk och en köttbaserad rätt. Dessa måltiderna serverades mellan vissa tidsintervaller och beställdes en timme i förväg. När man avslutat sin vistelse på Kaktus fick man notan och betalade för allt. De hade en meny att beställa ifrån om man blev småhungirg mellan måltiderna men den inkluderade bara dryck och smoothies. Så när man väl åt var man väldigt hungrig och den stora portionen mat man fick på sin tallrik smakade helt enkelt ljuvligt. Det var skönt att inte behöva tänka på vad man ville välja, hur mycket det kostade etc etc. De hade helt enkelt minimerat ens val och det är precis det jag tror man vill ha på sin semester. Man väljer konstant mellan olika saker hela tiden i sin vardag så det var så skönt att slippa väga olika alternativ mot varandra, man bara kör med det snäva utbudet som finns. Samma sak egentligen med att vara utan internet. Jag behövde inte ens tänka "ska jag svara på det här mailet nu eller skriva detta inlägget/lägga upp den här bilden", för det gick ju ändå inte. Blev att plocka upp sin bok eller bada istället vilket både kropp och själ mår bättre av!

Hur bodde vi där ute då? Vi har bott i en enkel bambuhydda, utan fläkt, belysnin och toalett ( för ja.. ingen elektricitet ju). En dubbelsäng med ett nästan helt myggnät var den enda inredningen, väldigt spartanskt som ni ser. Vi har duschat med hjälp av en plastskopa och en tunna vatten eller bara badat i havet. Vi har ätit bland det godaste man kan tänka sig, allt färskt och gjort på lokala ingredienser. Vi har vilat, solat, badat, skrivit, läst. Om och om igen har vi gjort detta. Och där emellan har vi umgåtts med trevliga människor, druckit cocktails, spelat volleyboll och lyssnat på live musik.

Det var lite dyrare på ön då allt transporteras dit dageligen med en liten båt så notan, när den kom i slutet av vår vistelse var lite saftigare än vad vi väntat oss. Men ja, det är helt förståeligt egentligen och såklart så så värt varenda dollar ( de har USD här, knas visst ).

 Om någon av er besöker södra Cambodia ( host, pappa!!) så måste ni åka till ön " Koh Ta Kiev" och bo på Kaktus.Ni kommer inte ångra er kan jag lova. De har olika grad lyx på bungalowsen. Vi valde budget deluxe varianten och betalade 11 dollar/ natt men det fanns mycmet finare varianter för 50 dollar om natten osv. Värt att checka. Här är en länk till er som är intresserade: 

https://www.booking.com/hotel/kh/kactus.en-gb.html?aid=311984;label=kactus-l5Wgu4KKVnqyTi5IVcyzIwS162171827936%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t2%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138710%3Akwd-239150835677%3Alp9069950%3Ali%3Adec%3Adm;sid=bf6cecac91e6fd7b7f2da3e6897ef8f4;ucfs=1;srpvid=03e643a6cf2f009b;srepoch=1508837837;room1=A%2CA;hpos=1;hapos=1;dest_type=city;dest_id=-1027019;srfid=7ac0858c91b4cae81ac255260f1a80d628920b05X1;from=searchresults;highlight_room=#hotelTmpl

Nu till lite dokumentation från Kactus!

Puss o kram på er!

Havet både fascinerar och skrämmer livet ur mig.
En av många formidabla måltider. Munnen vattnas på mig när jag ser den här bilden.
Den här bilden är från innan vi hoppade på båten för att ta oss ut till ön. Den fick vara med här ändå för den utstrålar samma avslappnande känsla som på ön.
Såhär glad var jag trots att mina ögonbryn lever sitt egna liv nu för tiden.
Utsikt från vår bungalow. Alltid glad när natten var över och morgonen tillät oss att lämna bungalowen och alla myggor och insekter...
En soluppgång bild. Louis gick upp varje morgon just för det här.
Vi besökte en liten fiskarby med båt en dag när vi kände för att göra annat än att sola, bada och slappa.
En frukost såg ut såhär. Karamelliserade bananer! DET ni!!!
Inne på den allmänna toan fanns den enda spegeln stället hade. Den här skylten bredvid gillade jag.
Ännu en utsiktsbild! Saknar det redan.
Chilla chilla chilla
Öl är billigt här och det utnyttjar min kära pojkvän.
Här har ni en del av trädkojan allmänna utrymme
Detta är en bild från när det var dags att ta båten tillbaka till the main land.
När jag inte orkade ta mig till den allmänna toan för att smörja ansiktet med spf 60 så gjorde jag såhär. Hittade en liten inbyggd spegel i min necessär
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp